Видракс безапелационен шампион на Агов дол

Проведе се и втория кръг от държавното първенство по риболов на фидер – 20, 21, 22.05. 2016г.
Водоем за провеждането му бе избран шаранодрума Агов дол, който въпреки прекрасните условия за шараджийски риболов и топлото отношение на домакина предостави, меко казано не подходящи условия за провеждане на турнир от такъв ранг.

Бреговата ивица предостави малки и начупени сектори, такива назад в дере, където борбата бе да не си последен, и не на последно място, наличие на случайни големи риби, които значително променяха класирането.
Високото ниво на водоема бе заляло изкуствено подравнената и изкопана от собственика ивица за удобство при провеждане на състезания на плувка. Така образувалият се праг бе на различна далечина от брега и имаше места на които ваденето на улова си бе цяло приключение.

Риболова бе основно на трудни пролетни каракуди, но за да е още по- по нашенски, фактора късмет бе подкрепен и от наличие на трофейни шарани, един от който бе достатъчен за секторна победа!
Не се размина и без скандали именно заради малките сектори и въпросните бонуси!
Ваденето им без да навязат в съседния сектор бе невъзможно, а ваденето им бе на приятелски начела! Така едни състезатели вадеха въдиците си за да може съседния конкурент да си извади улова, а други не, за да не му се зачете, а това влияеше много силно и на класирането!
Тотална доминация на отбора на Видракс!
Без нито един бонус на индивидуалната стълбичка се наредиха трима от отбора.
1. Юри Анатолиев
2. Калин Стоянов
3. Петър Петров – Доктор 5
Което и е и прецедент до сега във всички секции към БФРС.
А с това и отборното класиране бе оглавено и именно от тях.

Първия ден те събраха общо 7 н. точки, 1-2-2-2, като тримата втори бяха победени от случайни бонуси.
Втория ден 1-1-2-5, като само късмета на Мариан Маринов в жребия попречи, разлика между тях и вторите да е още по-голяма.
Втори се класираха отбора на Мосела, който показаха добра ориентация и че при правилна тренировка, нещата могат да се случват.
Трети в последния момент се промъкнаха тихите води от Олимпик Пловдив, които не тренираха сериозно и по-късно се ориентираха, но доказаха, че ще са фактор в първенството.
1. Видракс – 16 н.точки
2. Мосела – 23 н.точки
3. Олимпик – 35.5 н.точки.
Любезния домакин Марио Тончев осигури за победителите от захранките и пелетите, които произвежда!

Така след ранния пролетен турнир на Жребчево, който премина под мотото “ Да спасим капото“, където късмета бе с основна роля се насадихме на култивираните и неконтролируеми шарани, които определиха и първите 6, които ще ни представляват на Световния шампионат в Сърбия, където преобладаващият риболов ще е на дребни платички.

Екипа на Първа Българска Школа пожелава успех на нашите национали и повече разум при определянето на водоемите за родното първенство на всички капитани!

Leave a Reply