Видракс Шампиони на първия кръг по фидер

Стартира държавното първенство по риболов на фидер.

Въпреки сериозната драма по намиране на подходящ водоем и ивица първият кръг от републиканското по фидер, вече е в историята.
Състезанието бе изключително тежко, както поради бурно менящите се атмосферни условия, така и поради липсата на риба.
Още от първия тренировъчен ден (четвъртък – 14.04.2016) се видя, че рибата се е изтеглила и е значително по-малко от преди две седмици, когато улова при някои надхвърляше 10+ килограма.
Масово улова се броеше на пръстите на едната ръка, като най-добрия бе около 20 бабушки, които пък бяха значително едри (над 200 гр за брой). Което даваше надежди за приличен риболов, след като се позахрани ивицата, след предстоящата официална петъчна тренировка…
Да де, но времето имаше други планове!
Вечерта заваля студен дъжд, а не след дълго се изви ураганен вятър, който освен, че помете всичко по пътя си, обърна водата и тя стана още по-ледена!
На следващата тренировка имаше масови капа, като с това не се разминаха и по-опитни състезатели!

Вятъра не спря да духа почти два дни и всички се чудеха, как изобщо ще може да се проведе състезание в подобни условия.
Това нажежи тотално обстановката и нервите на някои по неопитни състезатели не издържаха и се зароди негодувание по избиране точно този водоем.
Въпреки всичко това състезание имаше и се получи много оспорван и интересен турнир, като до последната минута не се знаеше, кой ще е победителя във всеки от секторите (разбира, както на повечето турнири, то и сега огромно предимство имаха тапите).
Секторите в съботния ден се печелеха с по 7-8 риби, като улова бе под килограм при риби със средно тегло над 300 грама.

Неделния ден бе още по-слаб.
В този капан паднаха и първите жертви, капото не подмина и доказали се до сега състезатели, че един от тях и го затвърди и втория ден. Класирането придоби много колоритен цвят, но обичайните заподозрени отново успяха да окупират както индивидуалната, така и отборната стълбичка!

Индивидуален шампион стана Митко Младенов от Майсторски Риболов

Второ и трето място заеха отново състезатели на Видракс
Младатa надежда на клуба – Калин Стоянов

в ляво Калин, в дясно Доктора му връчва екипа

И най-опитния състезател в държавното ни първенство – Петър Петров, известен в средите като Доктор-5 .
Да им е честито!

Отборен шампион очаквано стана отбора на Видракс.
Основна роля за което изигра бързата ориентация в новата обстановка и комуникацията между тях посредством рънъра им Константин Станчев

На второ място също така очаквано Майсторски риболов
И изненадата на кръга поднесоха отбора на Вижън, които дадоха сериозна заявка за преследване на титлата с третото си място.


Отлично впечатление през втория ден направи Краси Недев от Пловдивския отбор Олимпик, който лови много прецизно и търпеливо и само лошия жребии го лиши от секторна победа.

Така бе и открита секцията по фидер в Българската Федерация по Риболовни Спортове!
Старта бе труден, но колелото се завъртя и от тук напред остава само да се надгражда!

Екипа на Първа Българска Школа по Спортен риболов пожелава успех и дълголетие на новата секция по фидер, както и силно представяне на нейните състезатели и на международна сцена!

Leave a Reply