Първенството по плувка към БФРС

Първия кръг от Републиканското ни първенство по риболов на плувка ще се проведе на 8-ми, 9-ти и 10-ти май на Гребна База Пловдив.

Тази година от общината заявяват, че няма да се вадят коридори, а риболова след тях ще е напълно забранен!
Разстоянието до първото въже е не повече от 23 метра. А провеждането на повече от един турнир е не мислимо!
Това, в предвид предстоящото домакинство през 2016-та година, на Световното първенство, показва българската реалност – тоталното безхаберие на държавата ни относно спорта и неадекватното, безсилно и незаинтересовано ръководство на родната Федерация.
Явно дъното, което ударихме последните години, няма край, а опита да се отблъснем от него е обречен още от сега.

За втори кръг се спряга отново Езерото в град Шумен, което последните години се показа, като крайно неподходящо за предвидената дата – 12-ти, 13-ти и 14-ти юни. Където фактор жребии е с прекалено голямо значение.

Трети кръг за сега се очаква да е на Тец Марица Изток 2 на стената! Датата предвидена за финалния кръг е 10-ти, 11-ти и 12-ти юли.

Календара дава ясни сигнали, до колко се работи за развиването на високо-спортно майсторство и за представянето ни на Световната сцена дори и като домакини. А неясните критерии и схеми при определяне на националните ни гарнитури от новите комисии, иззели гласа на капитаните на клубовете са поредното доказателство за пълния батак, който съвсем целенасочено ръководството и на Федерацията, и на самата секция постигнаха с голяма твърдост и упоритост.
Решенията за определяна на приоритетите за облика на първенството ни и определяне на състава на националните отбори се взимат от хора, които не поемат никаква отговорност.
Да ни е честито новото първенство и поредния стимул за харчене на време и средства…

Leave a Reply